وحید ساعدموچشی

وحید ساعدموچشی

شهر موچش مووژەژ شاری مووژەژ پێروێ مووژەژ پیروی موچش مووژه ژ وحید ساعدموچشی
وحید ساعدموچشی

وحید ساعدموچشی

شهر موچش مووژەژ شاری مووژەژ پێروێ مووژەژ پیروی موچش مووژه ژ وحید ساعدموچشی

آدامس جویدن خوبه یا نه؟

ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺧﻮﺑﻪ .… ؟

ﻗﺮﻥﻫﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻤﯿﺰ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﻫﺎﻥ ﯾﺎ ﺧﻮﺷﺒﻮ ﻛﺮﺩﻥ ﺗﻨﻔﺲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺍﻭﻟﯿﻦ

ﺭﻭﺵ ﺁﺩﺍﻣﺲﺳﺎﺯﯼ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1869 ﺍﺑﺪﺍﻉ ﺷﺪ ﻭ 59 ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ ﯾﻌﻨﯽ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 1928 ، ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎﯾﯽ

ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺩﺍﺭﻭﯾﯽ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽﺷﺪ ﺗﺎ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺟﻮﯾﺪﻥ، ﻣﺼﺮﻑﻛﻨﻨﺪﻩ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻛﻨﺪ .

ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺍﻏﻠﺐ ﺍﺯ ﺷﯿﺮﯾﻦﻛﻨﻨﺪﻩﻫﺎﯼ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ ﺍﺯ ﻗﺒﯿﻞ ﺳﺎﺧﺎﺭﯾﻦ، ﺁﺳﭙﺎﺭﺗﺎﻡ، ﺁﺱ ﺳﻮﻟﻔﺎﻡ ﻭ ﺳﯿﻜﻼﻣﺎﺕ

ﺟﻬﺖ ﻃﻌﻢﺩﺍﺭ ﻛﺮﺩﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﺷﻮﺩ . ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﭼﻨﯿﻦ ﺷﯿﺮﯾﻦﻛﻨﻨﺪﻩﻫﺎﯼﯼ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﯼ ﺍﺯ

ﻗﺒﯿﻞ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻮﺍﺩ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻧﻮﺷﺎﺑﻪﻫﺎﯼ ﺭﮊﯾﻤﯽ ﻭ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﻧﯿﺴﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺣﺪ ﻣﺠﺎﺯ ﺑﯿﺸﺘﺮ

ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺧﻄﺮﯼ ﻣﺼﺮﻑﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﻬﺪﯾﺪ ﻧﻤﯽﻛﻨﺪ .  

ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺑﺪﻭﻥ ﻗﻨﺪ ﺗﺎﺛﯿﺮﺍﺕ ﻣﺜﺒﺖ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﯽ ﺩﺭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻌﻨﯽ ﻛﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ

ﺑﺰﺍﻗﯽ ﺭﺍ ﻃﯽ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺑﺎﻻ ﻣﯽﺑﺮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺍﺳﯿﺪﯼ ﭘﻼﻙﻫﺎﯼ ﻣﺨﺮﺏ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﻣﯽﻛﺎﻫﺪ . ﻃﺒﻖ ﯾﻚ

ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮﯼ ﻋﻠﻤﯽ، ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﻣﻮﺍﺩ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺤﺎﻓﻆ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ، ﺍﺯ ﭘﻮﺳﯿﺪﮔﯽ ﺁﻧﻬﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ

ﻛﻨﺪ . ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺑﯿﺴﺖ ﺳﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺳﺴﺎﺕ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﻭ ﭘﮋﻭﻫﺸﯽ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﺩﻧﯿﺎ، ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻘﺶ

ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ ﺑﺰﺍﻗﯽ ﺩﺭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺩﻫﺎﻥ ﻭ ﺩﻧﺪﺍﻥ، ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩﺍﯼ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ .

ﺷﻮﺍﻫﺪ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ ﺣﺎﻛﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻋﺎﻣﻞ ﭘﻮﺳﯿﺪﮔﯽ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﻧﯿﺴﺖ ﺑﻠﻜﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ

ﺁﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ﻏﺬﺍ ﯾﺎ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﯿﺎﻥ ﻭﻋﺪﻩﻫﺎﯾﯽ ﻧﻈﯿﺮ ﺷﻜﻼﺕ ﻭ ﺑﯿﺴﻜﻮﯾﺖ ﺍﺛﺮ ﺍﺳﯿﺪﯼ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﺪﻩ

ﺭﺍ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ .

ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺯﺩﻥ ﻣﺮﺗﺐ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺑﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺣﺎﻭﯼ ﻓﻠﻮﺭﺍﯾﺪ، ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻧﯿﺰ

ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻧﻘﺶ ﻣﻔﯿﺪﯼ ﺩﺭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺩﻫﺎﻥ ﻭ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺍﯾﻔﺎ ﻛﻨﺪ .

ﺁﺏ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺩﻓﺎﻋﯽ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺩﻫﺎﻥ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﯽﺁﯾﺪ . ﺍﯾﻦ ﻣﺎﯾﻊ، ﭘﻼﻙﻫﺎﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺑﺮ ﺳﻄﺢ

ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﯽﺷﻮﯾﺪ ﻭ ﺍﺳﯿﺪﻫﺎﯼ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺧﻨﺜﯽ ﻣﯽﻛﻨﺪ . ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﺎ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﻣﻮﺍﺩﯼ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﺩﺍﻣﺲ

ﯾﺎ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﻃﺒﯿﻌﯽ، ﺑﺰﺍﻕ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﺟﺎﺭﯼ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺭﺍ ﺷﻮﯾﻨﺪﮔﯽ ﺍﺳﯿﺪ

ﻣﯽﻧﺎﻣﻨﺪ . ﻋﻤﻞ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻣﺰﻩ ﻛﺮﺩﻥ ﻃﻌﻢ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺗﺮﺷﺢ ﺑﺰﺍﻕ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ . ﺑﺎ

ﺟﺎﺭﯼ ﺷﺪﻥ ﺁﺏ ﺩﻫﺎﻥ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺁﻥ ﻏﻠﻈﺖ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﯿﻜﺮﺑﻨﺎﺕ ﺩﺭ ﺩﻫﺎﻥ ﺑﺎﻻ ﻣﯽﺭﻭﺩ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺧﻨﺜﯽ

ﺷﺪﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﺳﯿﺪﯼ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﭘﻼﻙﻫﺎﯼ ﺩﻧﺪﺍﻧﯽ ﻭ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﺎﻧﻊ

ﭘﻮﺳﯿﺪﮔﯽ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ .

ﮔﻔﺘﻨﯽ ﺍﺳﺖ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻨﻔﯽ ﻫﻢ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﺧﺘﺼﺎﺭ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻣﯽﻛﻨﯿﻢ :

-1 ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺑﺮﺧﯽ ﺧﻤﯿﺮ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ ﻭ ﺑﺮﺧﯽ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺧﺮﺍﺑﯽ ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎ، ﻣﻮﺟﺐ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻭ

ﺣﻔﻆ ﺑﺎﻛﺘﺮﯼﻫﺎﯾﯽ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ ﻛﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﺗﻮﺳﻂ ﺁﻥ ﺑﺎﻛﺘﺮﯼﻫﺎ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ، ﻧﻬﺎﯾﺘﺎ ﻣﻮﺟﺐ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﯾﺎ

ﺗﺸﺪﯾﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎﯼ ﻗﻠﺒﯽ ﻣﯽﺷﻮﺩ .

-2 ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺑﺮﺧﯽ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎ، ﻣﻮﺟﺐ ﺍﻓﺖ ﻓﺸﺎﺭﺧﻮﻥ ﻣﯿﻨﯿﻤﻢ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﻗﻠﺐ ﺩﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺍﻥ ﻗﻠﺒﯽ

ﺷﺪﻩ ﻭ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺧﻄﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ .

-3 ﮔﺎﻫﯽ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎﯼ ﺷﯿﺮﯾﻦﻛﻨﻨﺪﻩ ﺑﺎ ﺑﺮﺧﯽ ﺷﯿﺮﯾﻦﻛﻨﻨﺪﻩﻫﺎ ﻣﻮﺟﺐ ﺑﺮﻭﺯ ﻭﺍﻛﻨﺶﻫﺎﯼ ﺣﺴﺎﺳﯿﺘﯽ

ﺩﺭ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﯽﺷﻮﺩ . ﺿﻤﻨﺎ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺍﻋﻼﻡ ﻛﺮﺩﻩﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺩﺭ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺣﺴﺎﺱ ﻭ

ﻣﺴﺘﻌﺪ، ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺤﺮﯾﻚ ﺩﺳﺘﮕﺎﻩ ﮔﻮﺍﺭﺵ ﻣﯽﺷﻮﺩ .

ﺑﻪ ﻋﻼﻭﻩ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﻮﯾﺪ ﺑﺎﻻ ﺭﻓﺘﻦ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺧﻄﺮ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﺯﺑﺎﻥ ﺩﺭ ﻛﺴﺎﻧﯽ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎﯼ

ﺑﺎﻃﻌﻢ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ، ﺯﯾﺎﺩ ﺟﻮﯾﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ .

-4 ﻣﺼﺮﻑ ﺁﺩﺍﻣﺲﻫﺎﯼ ﺣﺎﻭﯼ ﻛﺎﻓﺌﯿﻦ ‏(ﻣﺎﺩﻩ ﺗﺴﻜﯿﻦﺩﻫﻨﺪﻩ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﻗﻬﻮﻩ ‏) ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﻗﺪﺭﯼ ﺑﺮ

ﺧﻮﺍﺏ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺍﺛﺮ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺑﯽﺧﻮﺍﺑﯽ ﺁﻧﺎﻥ ﺷﻮﺩ . ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺿﺮﺭﻫﺎﯾﯽ ﻛﻪ ﻋﺪﻩﺍﯼ ﺍﺯ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ

ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺫﻛﺮ ﻣﯽﻛﻨﻨﺪ، ﻣﻮﺍﺭﺩﯼ ﺍﺯ ﭘﺮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺑﻪ ﺭﯾﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻭ ﺧﻄﺮﺍﺕ ﻋﺪﯾﺪﻩﺍﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻥ ﺫﻛﺮ

ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ . ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺑﯿﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺑﺮﺍﯼ ﻛﺴﺎﻧﯽ ﻛﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﺑﯿﻬﻮﺷﯽ

ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻄﺮﻧﺎﻙ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻤﯿﻦ ﻛﺎﺭ ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﺴﺪﻭﺩ ﺷﺪﻥ ﺭﯾﻪ

ﺷﻮﺩ . ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﻛﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﻟﻮﺯﻩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺟﺮﺍﺣﯽ

ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﻛﻨﻨﺪ . ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺟﻮﯾﺪﻥ ﺁﺩﺍﻣﺲ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺟﺮﺍﺣﯽ ﮔﻮﺍﺭﺷﯽ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ ﮔﻮﺍﺭﺵ، ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ

ﺧﻄﺮ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد